top of page

Cele mai frumoase <Festivaluri> din Europa la care neaparat trebuie sa mergeti

In ceea ce urmeaza va prezint cele mai frumoase festivaluri din Europa la care trebuie neaparat sa fiti prezent, pentru a va simti o parte componenta a culturii tarii date.

Eu deacu mi-am planificat sa merg in urmatorii ani sa vizitez cite un festival dintre acestea si cred ca voi incepe cu anul 2016 cu "Festivalul Mastilor din Venetia". Ceea ce va indemn si pe voi sa faceti din anul acesta.

Topul celor mai frumoase festivale il deschide renumitul.....

"Festivalul Mastilor" petrecut in Venetia

Exuberanţi şi creativi, italienii îşi exprimă trăirile prin artă şi gastronomie. Fiecare regiune are specificul său, un univers fascinant ce merită explorat.

Faimosul Festival de la Veneţia reia în renumitele sale măşti personaje din teatru, Pulcinella, Arlechino, sau fantastice, alegorice, într-o impresionantă varietate de culori şi décor.

Carnavaluri in Spania

In Spania, februarie este luna in care putem asista la cele mai extravagante carnavaluri din lume. Acestea sunt sarbatorite in diferite parti ale tarii, care urmeaza diferite traditii pentru a face aceste carnavaluri cat mai placute vizitatorilor.

Insulele Canare, Cadiz si Sitges sunt orasele in care se desfasoara unele dintre cele mai uimitoare carnavaluri din lume. O multime de oameni imbracati in costume cat mai neobisnuite si spectaculoase canta si danseaza toata noaptea. Carnavalurile din Spania gazduiesc evenimente interesante, cum ar fi concursuri de frumusete, spectacole de muzica si diverse forme de dansuri.

"Vogel Gryff în Basel" din Elvetia

Pe toată durata unui an, Elveţia are numeroase festivaluri tradiţionale. Iată o scurtă trecere în revistă a câtorva din ele :

Ianuarie: Vogel Gryff în Basel (de Revelion şi în 13 ianuarie), Revelionul Kläusenacht în Urnäsch, lângă Appenzell, Lauberhorn World Cup – întrecere de schi în Wengen ce se desfăşoară la mijlocul lunii, iar la sfârşitul lunii Slalomul uriaş de schi Inferno din Mürren şi Săptămâna Internaţională a baloanelor umflate cu aer cald din Chateux d’Oeux.

Carnavalul de la Dunkerque, Franta

Cel mai vechi si cel mai renumit festival din nordul Frantei, Carnavalul de la Dunkerque aduce in oras voie buna si ritmuri alese de dans. Participantii defileaza pe strada in costume frumoase, aruncand catre publicul participant cu bomboane. Personajele gigantice precum Mama Reuze, Tata Reuse, sunt de asemenea foarte asteptate de copii, dar si de adulti in egala masura.

Festivalul San Fermin - luptele cu tauri, Spania

San Fermin este printre cele mai populare evenimente sarbatorite in Spania. De la Sfantul Fermin care a fost tarat de tauri pe strazile din Pampola provine acest eveniment de o mare insemnatate. Festivitatile au loc din 6 iulie de la pranz pana in 14 iulie. Evenimentul este inaugurat cu lansarea unei rachete, un act cunoscut popular ca Chupinazo.

Carnavalul din Nisa, Franta

Carnavalul organizat in Nisa este unul la fel de popular ca si celelalte evenimente de acest gen organizate in Franta. Ajunsa in 2010 la editia cu numarul 126, sarbatoarea dureaza 15 zile in care sunt organizate festivitati printre care doua mari spectacole.

Tomatina - festivalul luptelor cu tomate, Spania

Cunoscut ca Tomatina, acest faimos eveniment de lupte cu tomate are loc in Bunyol, in ultima miercuri a lunii august. Oameni din diferite parti ale Spaniei se aduna in Bunyol si arunca in jur 100 de tone de tomate unii in altii. Rosiile sunt cultivate special pentru acest eveniment si sunt zdrobite inainte de lupte pentru a evita eventualele lezini. Multi participanti sunt preventivi purtand ochelari de protectie si manusi in luptele cu tomate care dureaza pana la 1 ora.

Carnavalul Nothing Hill, Marea Britanie

Tinut in fiecare an in ultima duminica si lunea imediat urmatoare din august, acest carnaval este considerat de multi drept cel mai spectaculos. Evenimentul atrage peste un milion de oameni care urmaresc spectacolele puse in scena de 50 de mii de artisti. Prima zi a festivalului (duminica) este dedicata copiilor, iar cea de-a doua (luni) adultilor. Pe strazi sunt peste 40 de statii unde se poate asculta muzica si nenumarate standuri de unde puteti cumpara preparate specifice Caraibilor (pui condimentat, pateuri etc.)

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife

Carnavalul, care dureaza doua saptamani, are loc inainte de Miercurea Cenusii. Deoarece sunt peste 100 de formatii care intretin atmosfera (murgas,rondallas, comparsas), multi sustin ca doar carnavalul de la Rio ar fi mai spectaculos. Coso (parada principala) are loc in ziua de marti care precedeMiercurea Cenusii, iar sambata se danseaza pe scene instalate in cele doua mari piete din oras. Pe tot parcursul sarbatorii, oamenii sunt imbracati in costume de carnaval si canta, danseaza, asista la parade si focuri de artificii. Punctul culminant al evenimentului este concursul pentru desemnareaReginei Carnavalului si este transmis chiar si la TV. De obicei, carnavalul nu tine doar doua saptamani: dupa petrecerea de final de 24 de ore, multi continua sa se distreze si sa petreaca inca o luna.

Festivalul de la Koln, Germania

Festivalul are loc in saptamana de dinainte de lasata secului pentru Postul Craciunului si incepe in mod oficial la ora 11:11 dimineata, in data de 11 noiembrie. La carnaval participa peste un milion de oameni si fiecare zi are un program special. Duminica si luni sunt parade, joia este dedicata femeilor, iar marti oamenii se imbraca in costume de carnaval si participa la parade si petrecerile din cartierele orasului. Un element inedit il constituie reprezentarile caricaturale ale politicienilor din intreaga lume, realizate din hartie

Carnavalul Binche, Belgia

Carnavalul Binche este un importanta eveniment ce are loc intr-un mic oras belgian, Binche, cu 46 de zile inainte de Paste. Evenimentul dureaza 3 zile, duminica, luni si marti, timp in care orasul este asaltat de clovni cunoscuti sub numele de Gilles. Personajul Gilles poate fi recunoscut prin rochiile in culori vibrante, masti de ceara si incaltaminte din lemn. Numarul lor variaza, adesea ajungang pana la 1.000 de Gilles, toti barbati si locuitori orgininari din Binche. Carnavalul Binche se desfasoara din secolul XIV.


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Пишите нам по любому вопросу:

Отлично! Сообщение получено.

bottom of page